Haku

Lukuhaaste-lukudiplomi

Vinkkilistat

Täältä löydät Lukuhaasteen vinkkilistat. Listoja on kuutta eri teemaa ja ne on jaoteltu kolmeen eri vaikeustasoon. Kirjojen kansikuvia naputtamalla näet paperikirjojen tiedot ja saatavuuden.

Timanttisia taitoja

Vähemmän haastetta

Sopivasti haastetta

Enemmän haastetta
Eläimellistä menoa

Vähemmän haastetta

Sopivasti haastetta

Enemmän haastetta
Matkalla maailman ympäri

Vähemmän haastetta

Sopivasti haastetta

Enemmän haastetta
Seikkailua etsimässä

Vähemmän haastetta

Sopivasti haastetta

Enemmän haastetta
Outoja juttuja

Vähemmän haastetta

Sopivasti haastetta

Enemmän haastetta
Ystävyyttä ja tunteita

Vähemmän haastetta

Sopivasti haastetta

Enemmän haastetta

Lukuhaaste innostaa lukemaan esi- ja alkuopetuksessa!

Esi- ja alkuopetuksessa on mahdollisuus halutessaan suorittaa Lukuhaastetta

Lukuhaasteen suorittaminen on yksi lukemista lisäävä ja lukemaan innostava keino

Lukuhaasteessa on kolme osiota; luemme ryhmässä, luemme yhdessä perheen kanssa ja luen itse.

Luemme ryhmässä- osiossa joko opettaja lukee lapsille tai lapset lukevat yhdessä vähintään neljä kirjaa. Luemme yhdessä perheen kanssa- osiossa lapselle luetaan vähintään kaksi kirjaa kotona. Luen itse- osiossa lapsi lukee itse tai kertoo aikuiselle/toiselle lapselle vähintään kaksi kirjaa. Lukuhaasteessa suoritetaan lukuvuoden aikana vähintään kahdeksan kirjaa.

Jokaiselle lapselle tulostetaan oma Lukuhaaste-vihko. Esiopetukseen, ensimmäiselle ja toiselle luokalle on oma Lukuhaaste-vihkonsa.

Kirjasto on koonnut kuusi erilaista kirjalistaa, joista voi löytää kirjavinkkejä ja luettavaa. Kirjan voi valita myös oman tai ryhmän mielenkiinnon mukaan listan ulkopuolelta.

Yhteisesti luetun kirjan jälkeen opettajan tehtävälistalta valitaan tehtävä. Tehtävät on jaoteltu oppimiskokonaisuuksien ja oppiaineiden mukaan. Kotiin on tehty pienempi tehtävälista, josta lapsi tai perhe voi halutessaan valita tehtävän. Tämä lista löytyy Lukuhaaste-vihkosta. Ryhmässä luettujen kirjojen jälkeen tehdään aina yhdessä tehtävä.

Lukuhaaste-vihkossa on värityskuva, josta lapsi värittää osion kirjan lukemisen jälkeen.

Jos lapsi on innokas lukemaan enemmän kirjoja, on värityskuvaan saatavilla lisäosia, Jekku-hiiriä. Jokaiselle luokka-asteelle on oma värityskuvansa, johon liittyy myös pieni tarina motivoimaan lasta lukemisessa. Opettaja voi lukea tarinan ennen Lukuhaasteen aloittamista. Tarinaan voi palata myös Lukuhaasteen aikana.

Kun Lukuhaaste on suoritettu, opettaja voi tulostaa lapselle kirjanmerkin. Ryhmä voi myös pitää Lukuhaaste-juhlat. Luetut kirjat kirjataan ylös lapsen omaan listaan.

Lukuhaasteen kuvat on kuvittanut Elina Niittynen ja tarinat on kirjoittanut Maija Niinimäki.

Opettajille tarkoitetut tehtävälistat, kirjanmerkit ja lisätietoa lukuhaasteesta saat täältä: Lukeva Kouvola lukuhaaste peda.netissä

Linkit ja tulostettavat