Haku

Ulkomaisten sanoma- ja aikakauslehtien lukeminen

PressReaderin logo

Pressreader-lehtipalvelussa on yli 7 000 sanoma- ja aikakauslehteä 120 maasta yli 60 kielellä. Lehdet ovat luettavissa kahden kuukauden ajan ilmestymispäivästä.

Voit lukea lehtiä sekä kirjastossa että etänä

Voit käyttää palvelua kirjaston tietokoneilla tai kirjaston ulkopuolella omalla tietokoneella tai mobiililaitteilla. Etäkäytössä tarvitset kirjautumiseen kirjastokortin numeron ja korttiin liitetyn nelinumeroisen tunnusluvun.

Siirry PressReaderin etäkäyttöön tästä

Näin selaat ja haet lehtiä

PressReaderin etusivulle on koottu suosituimpia sanoma- ja aikakauslehtiä sekä lehtisuosituksia aihealueittain. Jos haluat selata koko lehtivalikoimaa, napauta joko osiossa "Newspapers" (sanomalehdet) tai "Magazines" (aikakauslehdet) "See All"-painiketta.

See All -painike valikossa PressReaderissa

Kun olet avannut kaikkien lehtien näkymän, voit rajata oikean yläkulman rajausvalikoista näkyviin vain tietyssä maassa julkaistut ("All countries") tai tietynkieliset ("All languages") lehdet.
Rajauspainikkeet

Voit esimerkiksi valita vain englanninkieliset lehdet napauttamalla "All languages"-painiketta, valitsemalla avautuvasta valikosta "English" ja napauttamalla "Done"-painiketta.

kielen englanti painikkeen valinta

Jos haluat poistaa rajauksen, napauta rajauspainiketta ja valitse joko julkaisumaan valinnassa "All countries" tai kielen valinnassa "All languages"

Voit myös hakea lehtiä. Aloita haku napauttamalla oikeassa yläkulmassa suurennuslasi-kuvaketta (Hakupainike). Kirjoita hakukenttään lehden nimi, aihe tai muu lehteä kuvaava hakusana, niin haku listaa lehdet hakukentän alle.

Hakutuloslista

Pääset selaamaan lehden numeroita napauttamalla lehden nimeä tai kansikuvaa.

Lehden lukeminen

Kun olet etsinyt lehden selaamalla tai hakemalla, pääset lukemaan lehden uusinta numeroa napauttamalla "Read now"-painiketta Lehden avauspainike

Jos haluat lukea lehden vanhempia numeroita, siirry sivulla alemmas kohtaan "Latest issues", napauta haluamaasi lehteä ja sen jälkeen "Read now"-painiketta.

Kun olet avannut lehden, voit selata lehteä eteen- tai taaksepäin viemällä kursorin ruudun oikean tai vasemman reunan päälle ja napauttamalla nuoli-painiketta.

Sivunvaihtopainike

Voit avata artikkelin lukutilaan napauttamalla artikkelin otsikkoa. Jos haluat palata selaamaan lehden sisältöä, napauta "Page View"-painiketta.

Luku- ja selaustilan vaihtopainike