Ulkomaiset sanoma- ja aikakauslehdet

PressReaderin logo

PressReader on sähköinen lehtipalvelu, jossa on yli 7 000 sanoma- ja aikakauslehteä 120 maasta yli 60 kielellä. Lehdet ovat luettavissa kahden kuukauden ajan ilmestymispäivänsä jälkeen.

Käyttötavat

Palvelua voi käyttää kirjaston tietokoneilla tai kirjaston ulkopuolella omalla tietokoneella ja mobiililaitteilla. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja korttiin liitetyn nelinumeroisen pin-koodin. Pääset PressReaderiin-palveluun tästä linkistä. Etäkäyttö toimii Haminan, Iitin, Kotkan tai Kouvolan kirjastokorteilla.

Lehtien selaaminen ja etsiminen

Kun avaat PressReaderin, pääset selaamaan lehtivalikoimaa nopeasti napauttamalla Julkaisujen selaamisen painike-painiketta.

Myöhemmin pääset selaamaan julkaisuja napauttamalla vasemmassa yläkulmassa menu-painike PressReaderissa-painiketta ja valitsemalla vasemman laidan valikosta "Publications":
publications-painike valikossa PressReaderissa

Kun olet avannut lehtien selausnäkymän, voit rajata vasemman laidan valikosta näkyviin vain tietyn julkaisumaan (countries), kielen (languages) tai aihealueen (categories) lehdet sekä sanoma- tai aikakauslehdet (publication types)
Rajausvaihtoehdot

Rajaus asetetaan napauttamalla ensin jotain neljästä rajausvalikosta ja sen jälkeen haluttua rajausta. Jokaisesta rajausvalikosta voi valita vain yhden rajauksen kerrallaan. Tehdyt rajaukset näkyvät sivun ylälaidassa. Alla on esimerkiksi valittu näkyviin ruotsinkieliset aikakauslehdet:
rajausvalinnat

Viimeisimmäksi tekemäsi rajauksen saat poistettua napauttamalla rajausvalinnat -painiketta sivun vasemmassa yläkulmassa.


Voit myös hakea lehtiä kirjoittamalla lehden nimen oikean yläkulman hakulaatikkoon.
Hakulaatikko

Lehden lukeminen

Lehden seuraava sivu avataan napauttamalla näytön laidassa olevaa nuolipainiketta tai mobiililaitteilla pyyhkäisemällä sormella vasemmalle.

Osassa lehdistä voit suurentaa yksittäisen jutun koko ruudulle napauttamalla jutun otsikkoa.

Lehden vanhempia numeroita pääset lukemaan menemällä lehden etusivulle ja napauttamalla vasemmassa laidassa näkyvästä kalenterista lehden ilmestymispäivää.
Hakulaatikko