Haku

Ulkomaisten sanoma- ja aikakauslehtien lukeminen

PressReaderin logo

Pressreader-lehtipalvelussa on yli 7 000 sanoma- ja aikakauslehteä 120 maasta yli 60 kielellä. Lehdet ovat luettavissa kahden kuukauden ajan ilmestymispäivästä.

Lehtiä voi lukea sekä kirjastossa että etänä

Voit käyttää palvelua kirjaston tietokoneilla ja kirjaston ulkopuolella omalla tietokoneella tai mobiililaitteilla. Etäkäytössä tarvitset kirjautumiseen kirjastokortin numeron ja korttiin liitetyn nelinumeroisen tunnusluvun. Etäkäyttö toimii Haminan, Iitin, Kotkan tai Kouvolan kirjastokorteilla. Siirry PressReaderin etäkäyttöön tästä.

Näin selaat lehtivalikoimaa

Kun avaat PressReaderin ensimmäisen kerran, pääset selaamaan lehtiä nopeasti napauttamalla "Select Publication" -painiketta.

Myöhemmin pääset selaamaan julkaisuja napauttamalla vasemmassa yläkulmassa menu-painiketta (kolme viivaa) ja valitsemalla "Publications".
publications-painike valikossa PressReaderissa

Voit rajata vasemman laidan rajausvalikosta näkyviin vain tietyn julkaisumaan (countries), kielen (languages) tai aihealueen (categories) lehdet sekä sanoma- tai aikakauslehdet (publication types).
Rajausvaihtoehdot

Aseta rajaus napauttamalla rajausvalikkoa ja sen jälkeen tarkempaa rajausta. Jokaisesta rajausvalikosta voi valita vain yhden rajauksen kerrallaan. Tehdyt rajaukset näkyvät sivun ylälaidassa. Alla on esimerkiksi valittu näkyviin ruotsinkieliset aikakauslehdet.
rajausvalinnat

Viimeisimmäksi tekemäsi rajauksen saat poistettua napauttamalla paluu-painiketta (paluu-painike) sivun vasemmassa yläkulmassa.


Voit myös hakea lehtiä kirjoittamalla lehden nimen oikean yläkulman "Search publications"-hakukenttään.

Lehden lukeminen

Lehden seuraava sivu avataan napauttamalla näytön laidassa olevaa nuolipainiketta tai mobiililaitteilla pyyhkäisemällä sormella vasemmalle.

Osassa lehdistä voit suurentaa yksittäisen jutun koko ruudulle napauttamalla jutun otsikkoa.

Lehden vanhempia numeroita pääset lukemaan menemällä lehden etusivulle ja napauttamalla vasemmassa laidassa näkyvästä kalenterista lehden ilmestymispäivää.
Hakulaatikko