Maahanmuuttajat ja uussuomalaiset

Kymenlaakson kirjastoista voi lainata kirjoja myös muun kielisinä kuin suomeksi. Kirjoja on saatavilla ainakin seuraavilla kielillä: englanti, espanja, italia, ranska, ruotsi, saksa, venäjä, viro. Vieraskielisiä kirjoja on myös äänikirjoina.

Kysy muita kieliä omasta kirjastostasi. Lisäksi osalla kirjastoista on valikoimissa harvinaisten vieraiden kielten vaihtuvia siirtokokoelmia.

Venäjänkielinen kirjasto

Kymenlaakson kirjastojen kokoelmien lisäksi asiakkaalla on käytettävissään Espoossa toimivan venäjänkielisen kirjaston kokoelma. Sen kaukopalvelu palvelee kaikkia pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvia.

Venäjänkielisen kirjaston kaukopalvelu

Kirjastossa asioidaan verkkokirjaston kautta. Asiakas tilaa aineiston ja saa sen postipaketissa lähikirjastoon tai Postin pakettiautomaattiin.

Venäjänkielisen kirjaston asiakkaaksi voi ilmoittautua kaikissa Kotkan ja Kouvolan kirjastoissa, Haminan pääkirjastossa, Miehikkälän ja Virolahden kirjastoissa.

Selkokirjat

Selkokirjat tarjoavat iloa ja tietoa silloin, kun tavallisten kirjojen lukeminen ei onnistu. Kirjojen kieli on helpompaa ja lyhyempää kuin yleiskieli. Kirjojen ulkoasu on selkeä. Valikoimassa on tietokirjoja ja kaunokirjallisuutta.

Osa kirjoista on kirjoitettu suoraan selkokielelle. Osa on mukautettu selkokielelle alkuperäisteoksesta.

Selkokirjoja voivat lainata kaikki, jotka niitä tarvitsevat, esimerkiksi vanhukset, lukihäiriöiset, suomea toisena kielenä opiskelevat ja vammaiset.

Lukuvinkkejä suomi toisena kielenä (S2) –opiskelijalle

Lukuvinkkejä suomi toisena kielenä (S2) –opiskelijalle (pdf)

Kouvolan kaupunginkirjasto

Kouvolan pääkirjastossa on vieraiden kielten siirtokokoelma, jossa on lainattavana kirjoja aikuisille, nuorille ja lapsille.

Siirtokokoelmien kirjat lainataan kirjastokortilla asiakaspalvelusta, ei automaatilla. Laina-aika on neljä viikkoa. Kirjat palautetaan samaan kirjastoon, josta ne on lainattu.

Pääkirjasto: arabia, kiina, kurdi, persia, somali, thai, turkki

Tutustu Kouvolan kirjaston esittelyvideoon omalla äidinkielelläsi:

Suomi (FIN). Videon teksti.
English (ENG). Summary of the video.
Pусский (RUS)
Soomaali (SOM)
Chinese (CHN)
 

Yhteyshenkilö maahanmuuttaja-asioissa
 
Outi Kauppala
p. 020 615 5671
sähköposti: etunimi.sukunimi@kouvola.fi
Kouvolan pääkirjasto
 

Sano se suomeksi -kapsäkit

Kouvolan kirjastolla on lainattavana kaksi suomen kielen opiskelun tueksi tehtyä virikekapsäkkiä, joita voi käyttää maahanmuuttajien opetusryhmissä. Kapsäkit sisältävät materiaalia, jolla voidaan elävöittää kielen opiskelua. Kahden kapsäkin sisällöt ovat erilaisia keskenään.

Kapsäkin voi varata, se toimitetaan omaan lähikirjastoon, jonne sen voi myös palauttaa. Laina-aika on neljä viikkoa.

Verkkokirjastosta kapsäkit löytyvät kirjoittamalla sanahakuun ”kapsäkki” ja valitsemalla aineistolajiksi ”esine”.

Kotkan kaupunginkirjasto

Yhteyshenkilö maahanmuuttaja-asioissa

Airi Halonen
p. 040 5711 0328
sähköposti: airi.halonen (at) kotka.fi