Musiikki

Kuuntele musiikkia netissä

Naxos Music Library on internetissä toimiva musiikin kuuntelupalvelu. Suurin osa sen sisällöstä on klassista musiikkia, mutta valikoimissa on myös muun muassa maailmanmusiikkia, jazzia ja vanhempaa popmusiikkia sekä muutamia äänikirjoja. Kuunneltavissa on tuhansia levyjä.

Naxos-logo Naxos-Jazz-logo Naxos-World-logo

Palveluun pääsee kirjautumissivun kautta osoitteessa https://kouvola.naxosmusiclibrary.com/. Kirjastokortin numero kirjoitetaan kenttään Enter Passcode.

Sivusto on myös klassisen musiikin tietopankki ja sisältää muun muassa tietoa säveltäjistä ja esittäjistä, musiikkisanaston, oopperoiden librettoja ja juonikuvauksia, valmiita soittolistoja sekä materiaalia musiikkikasvatukseen.

Palvelua voi käyttää kahden tunnin ajan, jonka jälkeen voi halutessaan kirjautua uudestaan sisään. Muista myös kirjautua ulos sivun yläreunan Log out -painikkeella, jotta paikkasi vapautuu seuraavalle käyttäjälle (yhtä aikaa voi olla kirjautuneena rajoitettu määrä käyttäjiä).

Naxos Music Library on käytettävissä myös mobiililaitteilla.

Huom! Naxos Music Library toimii mobiililaitteissa ilman erillistä sovellusta. Naxos kuitenkin tarjoaa sovellukset sekä Applen iPhone-, iPod- ja iPad-laitteisiin että Nokia Windows-laitteisiin ja Android-puhelimiin ja padeihin. Lataamalla Naxoksen sovellusohjelman sekä luomalla oman käyttäjätilin pääsee tallentamaan omia soittolistoja.

Näin saat mobiilisovelluksen käyttöösi:

  • Siirry osoitteeseen https://kouvola.naxosmusiclibrary.com/
  • Kirjoita Enter Passcode -kenttään Kyyti-kirjastokorttisi numero ja valitse Login.
  • Valitse Playlists-välilehti. Klikkaa kohdasta Student/member playlists account linkkiä Sign up. Täytä lomake ja valitse Register New Account Now.
  • Lataa mobiililaitteeseesi sovellus Naxos Music Library (NML) iTunesista (iPhone, iPod, iPad) tai Google Playsta (Android-laitteet).
  • Sähköpostiin tulee linkki, jota klikkaamalla aktivoit luodun tilin käyttöösi. Antamasi sähköpostiosoite ja salasana toimivat Naxos-mobiilipalvelun käyttäjätunnuksena ja salasanana.

Laitteellasi on tämän jälkeen käytössä koko Naxos Music Libraryn äänitetarjonta missä ja milloin vain. Palvelun käyttöön suositellaan WiFi-yhteyttä.

Muista myös kirjautua ulos mobiilisovelluksesta, jotta paikkasi vapautuu seuraavalle käyttäjälle.

Osoite: https://kouvola.naxosmusiclibrary.com/
Käyttö: vapaa, kirjautuminen Kyyti-kirjastokortilla

VerkkomusiikkikouluVerkossa toimivassa Rockway-musiikkikoulussa voi opiskella soittoa ja laulua. Tarjolla on 20 suomenkielistä kurssia bassolle, rummuille, pianolle, kitaralle, laululle, ukulelelle ja huuliharpulle. Lisäksi käytössäsi ovat metronomi ja viritin. Palvelussa on mahdollisuus äänittää itseäsi. Jokaisesta kurssista on yksi lisenssi eli yhtäaikainen lainausoikeus. Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Lainassa olevan kurssin voi myös varata. Palveluun kirjaudutaan verkkokirjastotunnuksilla.

Osoite: https://kirjastot.rockway.fi/kyyti
Käyttö: vapaa, kirjautuminen Kyyti-kirjastokortilla