E-kirjat ja e-äänikirjat

Kyyti-kirjastojen e-kirja- ja e-äänikirjakokoelmassa on jo satoja teoksia: romaaneja, tietokirjoja, matkaoppaita, lastenkirjoja. E-kirjat löytyvät Ellibs-palvelusta

Ellibslibrary

E-kirjojen lainaamiseen tarvitset voimassaolevan Kyyti-kirjastokortin. E-kirjoja voit lukea nettiselaimessa, tablettilaitteilla, älypuhelimilla sekä kannettavilla tietokoneilla ja pöytäkoneilla.

E-kirjat

E-kirjan lukeminen selaimessa

Mene Kyyti-kirjastojen e-kirjakokoelmaan ja lainaa haluamasi teos valitsemalla “Lue selaimessa”. Voit palata takaisin e-kirjakokoelmaan valitsemalla “Kirjasto”. Voit jatkaa lukemista menemällä Omaan kirjahyllyyn ja valitsemalla kirjan “Nykyiset lainat” -ikkunasta. Selainlukeminen edellyttää, että käyttämälläsi laitteella on jatkuva verkkoyhteys. Selaimeen lainaaminen toimii uusimpiin versioihin päivitetyissä selaimissa. Osa teoksista vaatii kuitenkin edelleen erillisen lukuohjelman.

E-kirjan lainaaminen tablettilaitteelle tai älypuhelimelle (Android- ja iOS-käyttöjärjestelmät)

 • Luo Adobe-tunnus.
 • Lataa ilmainen Bluefire Reader -lukuohjelma laitteen sovelluskaupasta.
 • Aktivoi lukuohjelma syöttämällä Adobe-tunnus ja salasana.
 • Mene Kyyti-kirjastojen e-kirjakokoelmaan ja lainaa haluamasi teos valitsemalla “Lataa koneellesi”.

Kohdat 1-3 koskevat vain ensimmäistä käyttökertaa. Seuraavalla kerralla voit mennä suoraan valitsemaan lainattavia kirjoja.

Vinkkejä

Jos e-kirjan lainaaminen tabletilla tai älypuhelimella ei onnistu, lataa laitteelle toinen selain (esim. Firefox) ja käytä palvelua sen kautta. Jos Bluefire Reader ei avaa tiedostoja, kokeile poistaa sovellus ja asenna se uudelleen.

E-kirjan lainaaminen tietokoneelle

Kohdat 1-3 koskevat vain ensimmäistä käyttökertaa. Seuraavalla kerralla voit mennä suoraan valitsemaan lainattavia kirjoja.

Jos luet kirjaston e-kirjoja vain yhdellä kannettavalla tietokoneella tai pöytäkoneella, et tarvitse Adobe-tunnusta. Adobe Digital Editions -lukuohjelma kysyy tunnusta ensimmäisellä käynnistyskerralla, mutta kohdan voi ohittaa.

E-kirjan varaaminen

 • Klikkaa haluamasi e-kirjan sivulla ”Tee varaus” -painiketta. Painike näkyy vain silloin, kun kirja ei ole heti lainattavissa.
 • Syötä avautuvaan ikkunaan kysytyt tiedot.
 • Saat ilmoituksen, kun kirja on käytössäsi Omassa kirjahyllyssäsi.
 • Laina-aika alkaa kulua välittömästi kirjan siirryttyä Omaan kirjahyllyysi.

Osaa teoksista ei voi varata (PDF-tiedostomuodossa olevat e-kirjat).

Vinkkejä

Älä rastita Lukitse paikkani varausjonossa -kohtaa varausta tehdessäsi, jos haluat saada kirjan luettavaksi mahdollisimman nopeasti (heti kun se vapautuu edelliseltä lainaajalta).

Tarkat ohjeet: Ellibs Library ohjeet.

E-kirjojen lainat

 • Lainoja ei voi uusia eivätkä ne näy asiakkaan muiden lainojen joukossa Kyyti-verkkokirjastossa.
 • Laina-ajan umpeuduttua kirjaa ei voi enää lukea. Myöhästymismaksuja ei tule.
 • Asiakkaalla voi samaan aikaan olla korkeintaan 5 lainaa ja 7 varausta.
 • Laina-ajat ovat 2 päivää ja 14 päivää. Haluttu laina-aika valitaan ennen kirjan lainaamista.

E-äänikirjat

Kyyti-kirjastojen asiakkaat voivat lainata kotimaisia sähköisiä äänikirjoja. E-äänikirjoja voi kuunnella esimerkiksi älypuhelimella. Kokoelmassa on suomenkielisiä äänikirjoja sekä lapsille että aikuisille.

E-äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Tarvitset vain kirjastokortin ja jatkuvan verkkoyhteyden. Äänikirjat löytyvät samasta Ellibs-palvelusta kuin muutkin e-kirjat. Ellibs-palveluun pääset tästä linkistä.

Miten löydän e-äänikirjat?

Ellibsin kokoelmassa äänikirjojen kansikuvien yläpuolella lukee E-äänikirja. Voit myös rajata näkymän vain e-äänikirjoihin. Napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja valitse tiedostomuodoksi vain MP3.

Miten lainaan, varaan tai palautan e-äänikirjan?

E-äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Valitse kokoelmasta mieluinen kirja ja kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta.

E-äänikirjojen laina-aika on 14 tai 2 vuorokautta. Voit valita laina-ajan itse ennen Kuuntele-painikkeen painamista. Jos haluat palauttaa kirjan ennen laina-ajan päättymistä, kirjaudu sisään Ellibsiin, napauta Oma kirjahylly -linkkiä ja valitse oikean teoksen kohdalla Palauta laina.

Tällä hetkellä e-äänikirjoja voi kuunnella ainoastaan selaimessa, minkä vuoksi kuunteluun tarvitaan jatkuva verkkoyhteys. Tarkemmat selainvaatimukset löydät tämän jutun lopusta.

Mikäli haluamasi e-äänikirja on lainassa, voit tehdä siitä varauksen. Näet oman sijaintisi varausjonossa kirjautumalla Ellibsiin ja menemällä Oma kirjahylly -osioon.

Sinulla voi olla Ellibsissä yhtäaikaisesti korkeintaan viisi lainaa ja seitsemän varausta, mukaan lukien sekä e-kirjat että e-äänikirjat.

Mitä tarvitsen e-äänikirjojen kuunteluun?

Voit kuunnella e-äänikirjoja tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella suoraan selaimessa. Äänikirjojen lataaminen lukuohjelmaan ei ole mahdollista. Selainversion tulee olla kohtalaisen uusi. Tuetut selaimet ovat:

 • Chrome
 • Firefox
 • Safari
 • Edge
 • IE 10 tai uudempi

Suosittelemme käyttämään iOS-käyttöjärjestelmän laitteilla Safaria ja Android-laitteilla Chromea.

Parhaiten kuuntelu sujuu nopean wifi-yhteyden välityksellä, muuten kappaleenvaihto voi kestää hieman pidempään. Laitteen muistiin latautuu kerrallaan yksi äänikirjan kappale, joten yhteyden katketessa voi jatkaa kuuntelua jonkin aikaa.

Jos kappaleen vaihdon kanssa on ongelmia mobiililaitteen ollessa lukitustilassa, suosittelemme kytkemään laitteesta automaattisen lukituksen pois päältä kuuntelun ajaksi. Windows Phonella kuunneltaessa automaattinen kappalevaihto ei valitettavasti toimi, vaan seuraavaan kappaleeseen täytyy siirtyä käsin.

Äänikirjan soitin muistaa, mihin kohtaan jäit edellisellä kuuntelukerralla, kunhan selaimen evästeet on sallittu. Ominaisuus ei toimi, jos selaimesi on Yksityinen selaus -tilassa.

Mistä saan apua ongelmatilanteessa?

Jos et löydä näistä ohjeista tai Ellibsin sivulta vastausta ongelmaasi, voit ottaa yhteyttä ylläpitoon. Kuvaathan ongelman yhteydessä käyttämäsi laitteen ja selaimen.